Algemeen

Waar vind ik achtergrondinformatie over de gegevens van DINOloket?

Zodra op de homepagina van DINOloket is gekozen voor 'Ondergrondgegevens' of 'Ondergrondmodellen' (groene blok) verschijnt ook de tab 'Toelichting' waar u informatie vindt over de verschillende gegevenstypen of modellen.

Ik krijg niet de door mij gewenste gegevens uit DINOloket. Is het mogelijk om bijvoorbeeld een specifieke query aan te vragen?

Met behulp van de interactieve kaart en de verschillende zoekfunctionaliteiten op DINOloket, kunt u talrijke gegevens en modellen opzoeken en bekijken. Ook kunt u deze, zonder onze tussenkomst, kosteloos aanvragen voor gebruik in uw eigen software. Kunt u met DINOloket uw gegevensbehoefte niet invullen, neem dan contact met ons op. Mogelijk dat wij u kunnen helpen, bijvoorbeeld met het maken van een specifieke query. Houdt u er rekening mee dat de uitvoering van een dergelijk verzoek niet binnen onze standaard dienstverlenging valt. Hieraan zijn dan ook veelal kosten verbonden. In dat geval wordt u daarover geïnformeerd en krijgt u van ons een offerte waarin we onze diensten tegen kostprijs aanbieden.

Hoe kan ik zoeken op de kaart?

Zoeken op de kaart kan door op de knop met het vergrootglas links op het kaartscherm te klikken. Het is dan mogelijk om specifiek te gaan naar een bepaald object m.b.v. de identificatiecode, een adres (gemeente, woonplaats of straatnaam), een provincie, een waterschap, of een specifiek punt via X- en Y-co├Ârdinaten.
Daarnaast is het mogelijk om op verschillende manieren in de kaart te navigeren:

  • Door met uw muiswiel te scrollen kunt u in- en uitzoomen
  • Door met een ingedrukte linkermuisknop over de kaart te bewegen kunt u de kaart verschuiven
  • Door met SHIFT + linkermuisknop een rechthoek op de plek te maken van uw interesse gebied, zoomt u in op dit gebied

Hoe kan ik gevisualiseerde gegevens opslaan?

Visualisaties die zichtbaar zijn in de module Ondergrondgegevens zijn op te slaan als png (plaatje) en die in de module Ondergrondmodellen als pdf door gebruik te maken van de 'Opslaan' knop in het visualisatiescherm.

Heb ik een account nodig voor het aanvragen van gegevens?

Nee, u heeft geen account nodig voor het raadplegen en aanvragen van gegevens via DINOloket. Bij het afronden van uw aanvraag hoeft u alleen een e-mailadres, waarop u de door u gewenste bestanden wilt ontvangen, en de code, die wordt getoond op het scherm, in te vullen.